Pagini

marți, 12 iulie 2011

de ce sa mori cand poti sa traiesti si astfel il lasi si pe celalalt sa traiasca..?

mi s-a reprosat faptul ca tratez cu superficialitate urmatoarea problema: sinucigasii din.. dragoste.. mai exact, persoanele care aleg sa se omoare in loc sa traiasca cu gandul ca au fost parasite de "iubirea vietii lor". dar eu nu sunt de acord cu asa ceva, chiar ma intristeaza cumplita fapta! darr.. ceea ce ma enerveaza este santajul emotional de care sunt in stare unele dintre aceste persoane. care pun, cu de-a sila.. in bratele marii lor iubiri, intreaga lor viata.  in traducere simpla: "de tine depinde daca traiesc in continuare sau mor.." oare.. aceste persoane chiar nu-si dau seama ca.. in modul acesta.. pot distruge pe cel/cea iubit/a.. ???  furia, disperarea, frica de a nu fii parasite.. chiar le-a intunecat judecata intr-un asemenea hal incat nu mai faca diferenta dintre rau si bine? eu nu le inteleg. 
potrivit parerii mele, cand iubesti foarte mult pe cineva dar stii, totusi.. ca acesta nu e fericit cu tine, oare.. n-ar fi mai bine sa-l lasi sa plece in cautarea alteia care ar putea sa il faca fericit? asta e iubire! cand iti pasa de fericirea lui, mai mult decat de a ta! altfel.. nu esti decat o persoana egoista. tanjesti doar la implinirea fericirii tale, uitand insa un lucru foarte important! nu poti sili pe cineva sa te iubeasca. il poti sili sa ramana alaturi de tine, amenintandu-l ca te vei omori daca indrazneste sa plece.. dar! acesta va ramane datorita fricii.. sentimentului de vinovatie.. si va fi foarte nefericit, in timp. caci.. avand in mainile lui responsabilitatea vietii tale, a renuntat astfel la viata lui. pentru el nu mai exista sanse de a-si gasi propria fericire, tu i le-ai luat! pentru ca crezi ca stii ce e iubirea.. si fara de care nu vrei sa traiesti.  si pentru ca tu sa poti trai in continuare in universul tau ireal, altcineva trebuie sa "moara"!  dar poate nu este el singurul care sufera! poate.. are o familie, sotie si copii.. ori o prietena care il iubeste in tacere. si toti sufera din cauza ta, a egoismului tau! dar nu conteaza nimic, nu-i asa..? tu sa fii fericita, doar asta ti se pare ca este  important! dar.. oare chiar vei putea sa fii fericita alaturi de cineva care nu simte pentru tine ceea ce speri sa simta???
well.. a fost doar un exemplu.. mai sunt si altele. cazuri in care exista doar amenintari goale dar care sunt luate in serios.  relatii distruse pentru totdeauna din cauza tertei persoane care a reusit sa-si numere exact atatea pastile incat sa fie in afara oricarui pericol, ori sa taie in carne vie.. din locul  de unde sangele nu se scurge prea repede stiind ca la ora cutare va fi cineva acolo ca sa o "salveze". omul poate fi inselat foarte usor de inteligenta altuia. si uneori poate avea un suflet mult prea bun, poate sa simta o teama mult prea mare ca sa plece de langa cel/cea care il santajeaza astfel. fara sa sa se uite  la cei ce raman in urma lui, si care il iubesc cu adevarat!
eu nu pot sa am mila pentru acesti "sinucigasi". nici n-as putea sa ma simt vinovata de moartea celui/celei care isi duce pana la capat amenintarea. mai ales cand stiu ca am facut tot ce-mi statea in putere ca sa il/o ajut. in final, a fost alegerea  persoanei respective. viata ei.. cu totii suntem responsabili pentru propria viata.  deci.. cel/cea care indrazneste sa faca acest gen de santaj ar trebui sa beneficieze de ajutor specializat mai inainte ca.. o data cu ea sa "moara" si alte persoane. si apoi.. daca mai este cazul, sa reflecteze macar putin la ceea ce inseamna sa iubesti cu adevarat o persoana. in afara de ea insasi...dar! daca nu face nimic din toate astea, insistand  sa-si puna in aplicare planurile morbide, netinand cont de viata, fericirea omului pe care sustine ca il iubeste.. si care va ramane in urma, fiind distrus de un cumplit sentiment de vinovatie.. atunci nu este doar o sinucigasa ci si o criminala!