Pagini

luni, 30 aprilie 2012

despre o lume disparuta..

  in urma cu aproximativ 65 de milioane de ani un meteorit lovea pamantul undeva in zona mexicului provocand o schimbare a climei care a dus la disparitia dinozaurilor. aceasta este una dintre teoriile preferate ale savantilor. si cea mai logica. well.. asa o fi.. eu tind sa cred ca sistemul lor de reproducere le-a grabit sfarsitul. pamantul se afla in continua schimbare, supravietuieste care poate sa se adapteze mai usor.
  ce fiinte extraordinare au fost ele, totusi... disparitia lor nu a reusit sa izgoneasca fascinatia oamenilor pentru ele. in special copiii sunt atrasi de misterul acestora incadrandu-le in sfera supranaturalului. ieri le-am putut zari bucuria cand au avut ocazia sa viziteze o expozitie cu dinozauri de.. jucarie.. cam mari jucariile astea, totusi.. :)).. unele se puteau misca cu ajutorul unor mecanisme ascunse. copiii puteau chiar sa se urce pe un asemenea exemplar gigantic contra cost, fireste. le-a fost pus la dispozitie si o masuta  unde au avut placerea sa curete cateva oase de dinozaur.










   a fost o placere si pentru mine sa vad o lume disparuta transpusa in realitate intr-o maniera extrem de convingatoare. chiar daca nu ma consider a fi o fana infocata a dinozaurilor.. :))

vineri, 27 aprilie 2012

despre cateva zburatoare..

  azi dimineata am fost preferata tuturor porumbeilor din oras. din cauza covrigilor calzi pe care i-am rontait tot drumul spre servici probabil. cateva ore mai tarziu cand mi-a dat prin minte ca am timp sa matur prin curte, i-am gasit tot acolo. rabdatori.. ma fixau cu privirile lor flamande.. declarandu-mi prin guguielile lor si dansurile infoiate o dragoste neconditionata. induiosata pana in adancuri mi-am sacrificat ultimul covrig dulce/apetisant sperand ca ma vor lasa in pace dupa aceea. ce gand stupid! nu am apucat sa intru bine inauntrul depozitului ca A.. ma anunta amuzat ca am companie. si tare curiosi mai erau porumbeii astia zburatacind  peste tot.. si mai ales harnici erau ei cautand prin toate cotloanele vreo ramasita de covrig ascunsa in mod special de ei.
  "hihii-ha-haa".. chicotelile lui A.. incepusera sa-mi alunge calmul. 
  "nu sta degeaba!" il certai numaidecat." adu-mi o pisica ori ceva asemanator!!!"
  in clipa imediat urmatoare m-am trezit cu matura in brate. mi-o aruncase colegul. of.. vaiiii.. ce chin! si ce dezastru, ce panica maturat-am apoi cu biata unealta prin tot depozitul! ce urlete, ce dezamagiri picat-au pe capul bietelor zburatoare.. cred ca au fost suficiente vreo 10 minute pana i-am scos afara pe toti. si ce mustrari de constiinta m-au asaltat apoi.. imaginandu-mi ca stropii de transpiratie ce-mi incadrau tamplele si-mi gadilau podul palmei.. se prefacusera in stropi de sange..:))..
  amuzamentul colegului meu a atins insa cote maxime abia atunci cand a venit timpul sa plec acasa. pasarile astea ciudate erau tot in curte, insirate pe toate gardurile si sarmele.. asteptand.. tanjind.. incet dar sigur simteam cum inauntrul meu se instaleaza un atac de panica colosal. m-am intors imediat spre A.. mimand o privire ca de miel ce urmeaza sa fie dus la taiere.. biruindu-i astfel hohotele de ras. 
  "ce-mi dai in schimb?" deveni el brusc si dintr-o data expert in afaceri.
  "recunostinta mea profunda" ii replicai cu amaraciune.
  a mai incercat el in drum spre casa sa-mi propuna si un alt tip de... recunostinta.. dar cum ma simteam in siguranta, in masina aia asa de confortabila.. nu i-am raspuns decat: "mai tii minte cum mi-ai pus matura in mana? ..a? unde-ti era curajul atunci, mai.. don Quijote???"
  ce amuzanti sunt unii barbati! ei chiar cred ca.. daca  te salveaza pe ultima suta de metri doar.. sunt buni de impachetat si luat acasa. e inghesuiala acasa la mine, unde sa-l mai pun si pe el..???

luni, 23 aprilie 2012

cigarettes and dark chocolate

 unii barbati sunt mari visatori.. construiesc ziduri pe care nu le pot sari. totusi, isi doresc sa intalneasca femeia minune care ar putea sa faca asta in locul lor si apoi sa ramana cu ei langa acele ziduri care le separa de lumea inconjuratoare. si.. pentru ca s-a dovedit ca te poti satura de prea multa fericire, intr-un viitor apropiat ori indepartat.. acesti barbati vor dori  sa construiasca alte ziduri pentru alta femeie.  nu mai conteaza pentru ei daca prima femeie isi poate suporta singuratatea ori doreste sa-si  inece amarul pe apa sambetei. doar clipa prezenta trebuie sa fie traita cu intensitate, nu cea trecuta.

  gust din ciocolata amaruie incercand sa-mi imaginez stransoarea patimasa a amantului imbatat de farmecul iluziei care mi-a luat locul in sufletul lui. o tigara imi joaca intre degete, imi arde podul palmei.. normal ar fi sa ma doara ceva dar furia mi-a izgonit simturile. si sfaram tigara in  pumn imaginandu-mi ca fumul zdrentuit are forma sufletului lui..  si toate astea ma ucid inca o data. parca as fi o pisica care uita in mod constant si sadic sa-si numere vietile ramase. 

sâmbătă, 14 aprilie 2012

insomnie

  cateva ore dupa miezul noptii.. nu am somn, nu am stare.. ma foiesc aiurea pe scaun in fata monitorului, deschizand file dupa file.. citind cuvinte dar neintelegand nimic, totusi. e gol in mine ori prea plin, nu-mi dau seama. ca si cum as fi detasata de propriul trup, ca o umbra.. stand langa mine.. privindu-ma si incercand sa ma inteleg. esuez in incercarile mele de a pricepe mare lucru dar trebuie sa fac ceva, orice.. ca sa ma pot simti din nou! asa ca intru in bucatarie. raiul miresmelor ademenitoare ar putea sa ma ajute.. poate.. sa ies din starea asta de leguma umblatoare.

  ..deschid frigiderul, inchid frigiderul.. si inca tot asa de cateva ori. cateva pisici negre care imi zambesc de pe magnetii minusculi imi capteaza privirea.  imi amintesc de pisica neagra ce m-a urmarit pe strada, acum cateva ore. vineri 13 seara, ratacind pe strazi pustii cu o pisica neagra pasindu-mi pe urme.. probabil ca eram toata numai din energie negativa, preferata pisicilor. nu a vrut sa plece de langa mine nici cand m-am asezat pe o banca. pur si simplu mi-a sarit in poala, s-a rotit de cateva ori.. si-a  facut acolo culcusul. iar eu incercam sa-i deslusesc, printre lacrimi, ochii lenesi pe jumatate inchisi.. ca si cum as fi vrut sa o intreb astfel, de ce.. nu-mi puteam imagina de ce ar vrea cineva sa stea cu mine. si as mai fi vrut tare mult sa fi invatat deja cum as putea sa ma imbratisez singura! am imbratisat pisica.

  in fine.. incep sa pregatesc ceva ce aveam de gand sa fac dimineata.decojesc incet si tai repede, din ce in ce mai repede.. cu gesturi de robot. pana cand zaresc o pata pe unul dintre degete si care infloreste urias pe pielea mea. nu am simtit durerea. simturile mi-au amortit, au obosit sa ma tot avertizeze. asa se intampla cand simti prea mult intr-un timp foarte scurt. chiar daca nu este vorba doar de o durere a trupului. cea a sufletului este cea mai rea caci nu o poti face sa dispara ori macar sa o "adormi" nitel cu pilule. nu exista pansamente potrivite ca sa ii poti opri sangerarea. ca si aseara.. am asteptat sa treaca de la sine.. imi spuneam in gand: "nu e nimic serios, ai mai trecut si altadata prin asa ceva. a trecut, va trece.." dar mi-o spuneam degeaba, nu am putut opri sangerarea.. pana nu a mai ramas nimic.

  nu mi-a pasat, deci.. de floarea sangerie. totusi.. am ascuns-o sub un plasture si am continuat sa tai ceapa. imi pusesem dinainte ochelarii de soare ca sa nu ma usture ochii, sa nu plang.. dar puteam foarte bine sa renunt la ei. privirea mi s-a incetosat rapid si am inceput sa obosesc de la atata sters de lacrimi. oricum, nu le mai puteam simti tristetea. curgeau pentru nimic acum. intotdeauna am plans la momentul nepotrivit, in fata persoanei nepotrivite. intotdeauna, lacrimile mele au parut nesincere si gretoase. pana acum.. ele nu au dovedit ca puteam sa simt ceva. nici macar actorii nu plang la comanda, se gandesc la ceva trist inainte.

  .. si nu mai pot prepara nimic. am impresia stupida ca eu sunt in locul legumelor acelea. tai bucati din mine, le ard.. ce dezgust! si teama.. caci, daca nu pot sa ma simt bine nici macar aici, facand ceea ce adoram sa fac.. atunci, cum..?! cum sa nu ma inspaimant de mine insami? nu-mi ramane decat sa fug in dormitor, unde m-am lasat.. privind in gol langa monitorul calculatorului si sa incerc sa ma intorc in mine. pentru cine ori de ce.. nu pare a fi important. am mai trecut prin asta acum cativa ani si atunci a fost.. ca si cum o parte din mine ar fi murit. simt asa si acum.. si daca tot nu pot ierta, trebuie sa uit pentru a continua mai departe.  mi-a reusit data trecuta. oare pot si acum? doar sa ma prefac.. poate.. maine. cand, precis am sa debordez de o falsa veselie ori ironie fina. toata ziua, pana cand vine noaptea iarasi..
   

vineri, 13 aprilie 2012

idei pentru decorarea oualor de paste






povestea iepurasului de paste

  a fost o data ca niciodata.. caci daca n-ar fi fost nu as fi avut ce povesti.. :)) o zeita a lunii pe nume Eostre (Eastre/Eostra) care traia undeva departe.. departe..in timpurile vechi din Germania. poate cam tot prin timpurile acelea grecii o numeau Eos iar romanii, Aurora.  iar saxonii sarbatoreau intoarcerea primaverii cu un festival prin care ii multumeau zeitei Eastre, fiind slavita prin simbolul ei pamantesc, iepurele. iata si originea denumirii anglo-saxone: Easter (paste/pasti). darr.. sa revenim la poveste..
  legenda spune ca Eostre a gasit intr-o iarna o pasare ranita pe camp si vrand sa o salveze a transformat-o intr-un iepure. (aici nu inteleg.. de ce a transformat-o intr-un iepure? nu putea.. pur si simplu.. sa-i vindece aripa ori ce-o fi avut asa de grav pasarea aceea? ma rog..) well... chestia ciudata este ca iepuroaica a inceput sa faca oua si pentru ca acestea nu erau destul de frumoase, a inceput sa le decoreze apoi le-a facut cadou zeitei pentru a-i multumi astfel pentru ca o salvase de la moarte. (nu mai sunt sigura ca este o poveste potrivita pentru a fi spusa copiilor, devine SF.. parca ar fi un episod din alien ori species, poate .. splice. incrucisari genetice, chestii infioratoare din astea, brrr..) deci.. din aceasta legenda s-a nascut traditia ca iepurasul aduce daruri copiilor cuminti. (nici nu vreau sa ma gandesc ce ar putea sa le aduca copiilor rai, pasari-iepurasul asta!  poate niste oua stricate, din acelea care nu au fost pe placul zeitei - este cel mai putin urat cadou din toate cele pe care mi le-am putut imagina. si gandul ma duce iar la filmul alien, species, splice ori alta grozavie cu mutanti/extraterestri infioratori..)
  curiozitatea abia incepuse sa ma gadile asa ca am vrut sa aflu ce hram mai poarta iepurasul asta dubios prin alte tari.. am fost surprinsa sa descopar ca unele dintre legendele budiste povestesc despre iepurele asta in termeni frumosi, deoarece.. neavand ce sa aduca ca jerfta zeitei Indra, s-ar fi gatit pe el insusi in focul sacru si drept rasplata pentru sacrificiul lui, ar fi fost asezat pe luna.. unde poate macina si acum orez, care este simbolul vietii.  (deci..avem aici un iepure instabil emotional.. un pericol pentru el insusi si un prost exemplu pentru ceilalti datorita gestului lui sinucigas. este posibil ca toate problemele lui sa fi fost cauzate de obsesia lui pentru sus numita zeita, iubire neimpartasita.. chestii din astea dureroase..bietul iepure, fiind osandit sa munceasca la orezul ala atatea ore suplimentare, mi se rupe sufletul pentru el! deci.. nu cred ca nici istoria asta este potrivita pentru copii sa o auda!)
  nu am gasit detalii satisfacatoare in alte cautari doar cateva propozitii seci ascunzatoare de mari adevaruri sangeroase, precis.. macar au avut decenta sa-si fereasca copiii de asa ceva. ei bine.. in america, se pare ca iepurele este cel care a adus oamenilor focul, in cultura mayasa este mentionat faptul ca a inventat scrisul iar in egiptul antic iepurele era simbolul innoirii si al imperecherii (OMG.. !!! ce faceau astia? se imperecheau cu iepurii ori ca si iepurii..? dar cred ca curiozitatea asta trebuie sa moara..)
  mai e de stiut faptul ca in Germania si Franta s-au facut primele oua de ciocolata. le raman profund indatorata pentru asta. noi, romanii.. probabil ca am fost primii care le-am facut pe alea de piatra caci doar suntem mai tare in dinti decat oricare alta natie.. :)) si-n vorbe dulci, de ciocolata.. sa am pardon!

  oare.. n-ar fi mai simplu sa povestim copiilor despre un iepuras foarte dragalas si care adora sa manance oua primavara? si pentru ca ii placeau foarte mult si copiii, a ales.. in generozitatea lui sa le ofere si lor oua frumos colorate, asa cum le plac copiilor? chiar si celor mai putin ascultatori caci daca sufletul e intr-adevar bun.. atunci e bun suta-n suta. nu alege.. :)) 

miercuri, 11 aprilie 2012

busy..busy.. busy..

  m-am trezit cu noaptea calare pe capul meu urlandu-mi in ureche ca dimineata o urmareste si ca se teme sa nu o ajunga.. ce noapte mincinoasa! intunericul noptii ma inconjura din toate partile, nici o urma de zori de zi. si as fi vrut sa ma trezesc dintr-un vis frumos ca sa pot adormi la loc, continuandu-l. chestia e ca.. nu-mi aminteam sa fi visat ceva. in schimb.. noian de ganduri incercau sa se grupeze ordonat in mintea mea avertizandu-ma ca ma asteapta o zi incarcata cu de toate. nu am putut izgoni din mine ingrijorarile ce m-au asaltat imediat dupa asta si desi as fi vrut sa zic "hopa sus!" lui mitica din clopotul care habar nu are de ce bate.. mi-am spus mie..
  nu as fi crezut ca in saptamana dinaintea sarbatorilor de paste am sa fiu asa de ocupata la servici dar.. traind intr-o lume in care poti cumpara ceva doar cu bani, m-am adaptat. chiar daca nu-i vreau pe toti pentru mine. si alta chestie interesanta care este in toata chestia asta.. :)) ..  este aia ca nu mai am timp sa ma gandesc la geamuri inalte deschise special pentru necazurile mele.. sa-mi iau zborul, adica.. incepuse sa ma obsedeze ideea asta in ultimul timp. in mare parte din cauza unuia ori/si alteia.. sau, poate.. din cauza acelei relatii pe care nu am reusit nici pana acum sa o definesc. ori poate din cauza testelor stupide la care am fost supusa si pe care le-am picat, numai de-al naibii.. pentru ca nu-mi place sa fiu testata. in plus.. neincrederea mea a ajuns deja sub 0 grade unde e infiorator de rece. de ce nu m-as ascunde de toate astea prin birouri interminabile, sub tone de hartogarie si telefoane care nu merg..?
  -va urma-

duminică, 8 aprilie 2012

just for fun

cui ii lipseste vreun status amuzant il poate gasi aici. ori nu. enjoy it.. :))))

1.   Abonatul yahoo Messenger nu poate fi contactat. Incercati mai tarziu. Sau mai bine nu.
2.   Bate si ti se v-a deschide… proces penal!
3.   Bine o zis …cine o zis…cand o zis…ce-o zis…
4.   Buna, sunt un virus romanesc, dar din cauza tehnologiei sarace din tara mea nu sunt in stare sa-i fac nimic calculatorului tau. Te rog, fii dragut, sterge un fisier de-al tau si pretinde ca esti speriat…
5.   Caut cu lumanarea... gasesc aproape orice !
6.   Ce dai bah, nu stii sa-njuri ???
7.   Cine`i harnic si munceste, are tot ce vrea. Cine`i prost si leneveste, are tot asa...
8.   Copil tembel...pierdut borcan zacusca...
9.   Cu coasa printre vecini...
10. Daca ai vointa poti muta si muntii, daca ai creier ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza…
11. Daca esti invizibil, poarta-te ca atare !
12. Este bine sa lasi bautura, insa rau este sa uiti unde ai lasat-o…
13. Incerc sa ma gandesc cum ma pot gandi la ce vreau sa ma gandesc…
14. Ma culc la ora 22:00 , ma trezesc la ora 6:00 , nu beau , nu fumez , nu ma droghez , nu`mi inshel prietena … dar si cand o sa ies din pushcarie....hmmmm
15. M-am trezit luni si m-am gandit marti sa ma duc miercuri la lucru, dar cand am vazut joi ca vine vineri... m-am gandit ca ce sa caut io sambata la lucru cand duminica e zi libera ?!
16. Nu sunt? Cautati-ma pe Google !
17. Plecat. daca nu sunt la paine, cauta-ma la oua .
18. Raspund greu , insistati!
19. Scuza`ma... am observat ca nu m`ai observat!
20. Sunt mai mult decat Stepped Out… sunt si Busy ca I’m on the Phone si chiar nu stiu cand I’m going to Be Right Back!
21. Too fucking busy....or viceversa ....
22. Va doresc o zi buna! Ceea ce nu cred...
23. Viitorul suna bine , pacat ca nu raspunde nimeni…
24. Vand Rotweiller. Mananca orice si ii plac foarte mult copiii…
25. Cioc-cioc !! - Cine-i ? - Berea ! - Intra !!!