Pagini

luni, 30 decembrie 2013

cateva pregatiri pentru anul nou..


a trecut si craciunul, vesel.. in pasi de dans si voie buna. prajiturele, vin si muzica buna.. ce altceva mi-as fi putut dori? nu m-am chinuit prea tare cu gatitul unor mancaruri extravagante, am zis ca fac asta inainte de anul nou. ce idee extraordinara! adica.. in loc sa imi relaxez mintea si spiritul facand plimbari lungi intr-un parc luminat feeric de beculete colorate, sa imi rasfat apoi trupul cu bai aromate ori.. sa imi bucur inima de fiecare data cand ma invinge la jocuri complicate iubitul meu kid.. eu.. trebaluiesc de zor intr-o bucatarie plina de haos. 
sarmale, chiftele, snitele, salate diverse, prajituri.. am impresia ca ma invart pe langa toate ca o morisca in bataia vantului (.. timpului..). deja.. doua farfurii si un pahar au sfarsit tragic pe podea. lupte incrancenate cu pisica poftitoare de chiftele aburinde, pedepsirea nesimtitei cu inchiderea in baie. my kid imi sare, deodata, in spate.. si calarim minute bune prin bucatarie in timp ce strang la piept castronelul in care amestec vartos un aluat ce trebuia pus demult in cuptor. apoi, se fac pase hazlii spre mutrisoara fiecaruia cu spuma de ou si cateva arahide.. ar fi trebuit sa filmez asta! snitelele sfaraie amenintator in tigaie, alta oala piuie ingrijorator sa o iau de pe foc.. la un moment dat mi se pare ca sunt leit Alice din tara minunilor care a baut ditamai sticluta cu amaraciune si acum e prea micuta ca sa se descurce in haosul acela urias...
..cateva clipe de respiro prin tigara fumata in balcon imi dau curaj sa revin in bucatarie. sunt doar eu acum. dau drumul la radio, inspir adanc si arunc chestiile arse,  alea care au costat o gramada de bani.. reinventez o reteta nereusita, decorez ca-n filme o salata de boef.. etc.etc.etc... si rasuflu usurata cand termin cu succes un chin care m-a imbogatit cu trei fire albe-n par. maine are sa fie relash.. plimbari lungi si bai cu spuma cat titanicul.. jocuri captivante si mangaieri sub cerul instelat, apoi.. la ceasul in care se va naste noul an. asa sper..

duminică, 22 decembrie 2013

running with scissors..


sweet, relaxing sunday.. my ass!!! cand mai sunt doar cateva zile pana la craciun.. e imposibil sa-mi gasesc timp pentru putina odihna. am avut in program doar curatenie si cumparaturi. prima chestie am terminat-o cu brio.. dar ailalta ma omoara. sunt pline magazinele de intarziati, ca sa le stric inghesuiala ar trebui sa fug printre ei cu foarfeci in maini.  si preturile alea gonflabile.. sunt un bonus la chinul meu!
nu mai dorm noptile. visez doar carucioare goale plimbandu-se singure printr-un portmoneu gigantic.. de pustiu. astept cu nerabdare noptile cand diverse sosuri acre ori blaturi de tort dezumflate imi vor bantui papilele gustative exact atunci cand sunt infiorator de flamanda. si inca n-am hotarat tot meniul de sarbatori.. ha!

vineri, 13 decembrie 2013

..de dimineata..

nu vroiam sa ma ridic din pat in dimineata aceasta. stiam, desigur, ca am sa ma impiedic in cearsaf si am sa aterizez stramb pe podea. si ca in drumul meu spre baie, milady-pisica are sa mi se agate cu toate ghearele de-un picior, mieunandu-mi pe trei voci disperate ceva de genul.. moorrrr de foameee!!! am mentionat, oare, ca pe celalalt picior l-as cara pe frumosul meu kid, dornic tare sa ingelozeasca pisica ..? 
si.. desigur.. mai stiam si ca dusul va fi rece, prosoapele inexistente (baietelul meu, glumetul.. )  micul dejun prea fierbinte si cafeaua slaba.. milady, tot isterica. hainele, enervant de sifonate.. fermoarul de la o cizma, sarit de la loc si cocotat fix pe nervii mei. apoi, my kid urland ca nu e hotarat ce sac cu jucarii vrea sa-i car la gradinita, apoi.. invarteli besmetice in jurul lui si a pisicii cand va decide, in final, sa o bage doar pe ea in sac...........of...........................
eu imi doream o dimineata blanda, calda si tacuta. noaptea mi s-a parut prea scurta pentru visele mele dulci. si nu  ma simteam  pregatita pentru  haos..  chiar daca are si el frumusetea lui.. un haos de vineri 13.

duminică, 8 decembrie 2013

vis vs. realitate


ar trebui sa invat sa patinez. daca tot am obiceiul sa alunec pe gheata, macar sa o fac cu gratie. si.. cred ca as invata mai repede in bratele cuiva. deci, sunt in cautarea partenerului perfect. imaginati-va doar.. un cadru feeric.. patinoarul pustiu in lumina lunii pline, fulgi de zapada cazand usor si dezordonat pe gheata alb-albastrie.. si doua siluete imbratisate, alunecand pe  acordurile unui tangou cantat de inimile lor.. :P
visez frumos in seara asta, nu-i asa?


tandretea mangaierilor din continuarea visului.. imi este dor! si imi este greu sa descriu frumusetea degetelor alintand pielea celui iubit, cautandu-i slabiciunea.. dorind sa-i daruiasca o bucatica din paradis. nu-mi imaginez o iubire platonica. trupul tanjeste sa fie atins, cucerit, rasfatat.. in atat de multe feluri!


visele nu sunt totuna cu realitatea. nu si aseara.. desi, connect-r a fost grozav. copacii erau impodobiti cu luminite, casutele pline de suveniruri si diverse delicatese.. aroma de vin fiert plutea amagitor in aer si erau chipuri zambitoare pretutindeni si eu.. n-am putut sa ma gandesc decat la tupeul deranjant al adolescentelor de a-si tipa adoratia pentru cantaret in urechea mea. si.. era asa frig, cu toate ca mana mea imbratisa o alta.. ce s-a intamplat cu mine? in trecut.. imi placeau momentele astea. nici macar artificiile nu m-au incantat.