Pagini

joi, 2 iulie 2015

iubire si sexualitate

exista trei lucruri ce ar trebui sa le stim despre iubire. forma ei incipienta este sexul iar cea mai inalta forma de exprimare a ei este compasiunea. sexul este inferior iubirii, compasiunea o depaseste. iubirea propriu zisa este chiar in mijloc.
-vreau sa fie clar ca nu ma refer aici la iubiri inrudite prin sange, alianta, etc. nu ma gandesc nici la aceia care sunt prea tineri ca sa-si dea seama ce e aia sexualitate.-
cand incepem sa experimentam iubirea care exista dincolo de sexualitate, doar atunci putem intelege ca partenerul actioneaza ca o oglinda, reflectand dorintele noastre. insa foarte multi oameni aleg sa experimenteze doar sexualitatea, confunzand-o cu iubirea. si pentru ca atractia sexuala nu dureaza, ei devin aidoma cersetorilor, facand compromisuri dure, orice.. pentru a retrai la nesfarsit iluzia acestei "iubiri". au ramas blocati la acest nivel, fiind inrobiti de o pasiune egoista. nu isi dau seama ca astfel ei nu respecta individualitatea partenerului. nici pe a lor..
sexualitatea este ceva animalic, o necesitate fizica si desi contine in ea potentialul iubirii, ea nu reprezinta, totusi, iubirea adevarata. iubirea are la baza libertatea. nu are asteptari, nu ofera garantii, nu obliga la reciprocitate. putem spune ca iubim doar atunci cand, descoperind individualitatea partenerului, il acceptam in inima si viata noastra asa cum este el. intelegem ca omul este un imperfect prin excelenta, tot ce poate el  darui are limite. putem sa simtim, deci, compasiune pentru latura lui mai putin atragatoare.
societatea nu ne educa bine. individualitatea noastra este bine ascunsa dupa personalitatea ce ne-o construim imitand standardele impuse de ea. internetul, tv, carti.. sunt arhi-pline de povesti romantice ori horror despre iubire, care nu pot exista in realitate. sunt doar vise evadate din frustrarile unor minti saturate de experiente ratate. nu semanam niciunul cu altul. iubirea (fericirea) este ceva personal, inconfundabil. este important sa stiti asta, atunci cand simtiti ca va indragostiti. fiti atent doar la partenerul vostru, la relatia pe care o construiti impreuna cu el. meditati bine la ceea ce va doriti unul de la celalalt. cunoasteti-va cu cea mai mare sinceritate si creati-va o lume care fie doar a voastra, nu si a altora.