Pagini

luni, 12 decembrie 2016

ești stresat/ă? alege să nu mai fi așa

abilitatea creierului uman de a se menține calm și concentrat este limitată. Atunci când se produce un dezechilibru marcant între solicitările mediului și posibilitățile reale ale individului, apare stresul. în fața stresului sunt vulnerabili cu deosebire perfectioniștii. ce puteți face pentru a evita/scăpa de stres?
dacă existența ne conferă individualitate, în schimb, personalitatea ne este impusă de societate. încercați să vă detașați de așteptările pe care le-ați avut în legătură cu sine ori cu alte persoane, asumându-vă responsabilitatea pentru iluziile voastre. dispariția lor va face loc liniștii interioare și a acceptării realității așa cum este ea.
succesele sunt efemere. acum sunteți pe creasta valului iar în clipa următoare ați coborât în golul de după el. nu puteți fi tot timpul la înălțime, acceptați că acest fapt este imposibil. vă este cumva teamă, dacă faceți asta, că veți simți durere și veți deveni triști? dragilor, nu durerea vă face să fiți triști. scopul ei este de a vă trezi.
pentru a înlătura tot ce este negativ în viața dumneavoastră, trebuie să începeți transformarea din interior. aici este conflictul, aici trebuie rezolvat, nu în altă parte.
v-ați construit o rutină în încercarea disperată de a evita haosul în viața voastră. controlul este bun atâta timp cât nu este exagerat. persoanele foarte bine controlate sunt întotdeauna foarte nervoase deoarece ascund în sine o mare agitație. atenție, însă! prin acoperirea rănilor noastre cu o armură nu facem altceva decât să împiedicăm vindecarea lor.
încercați, din când în când, să vă detașați de mintea voastră, să priviți spectacolul gândurilor fără a vă lăsa antrenat în Drama jucată de ele. puteți face asta în mijlocul naturii, într-un loc unde zgomotele civilizației sunt estompate. singuri, sau în prezența unei companii reconfortante. oriunde vă simțiți în siguranță! 
când vă veți simți relaxați, veți putea recunoaște cu ușurință posibilitățile care vă ies în cale. chiar și atunci când credeți că sunteți înconjurat de nimic, nu aveți o direcție clară spre care să vă îndreptați, nici o speranță de care să vă agățați.. amintiți-vă că din nimic s-au născut toate! el conține în sine toate posibilitățile.
detașați-vă de trecut. dacă vă cramponați de timp, asta vă va aduce doar suferință. ce-a fost, a fost! îndrăzniți să creați altceva. dacă aveți de luat o decizie, luați-o acum. mâine, moartea va fi mai aproape de dumneavoastră, deci vă va fi mai teamă. amânarea nu face decât să vă răpească momente prețioase din viață.
dacă vinovăția stă la baza stresului dumneavoastră, gândiți-vă că nu este nefiresc să mai greșiți din când în când. important este să învățați din greșeli, să mergeți mai departe și să nu mai repetați aceeași greșeală. vinovăția este una dintre cele mai distructive emoții. nu aveți nevoie de așa ceva, aveți nevoie să vă împărtășiți cu ceilalți iubirea, bucuria, râsul. simțiți compasiune, ea îmbunătățește empatia emoțiilor pozitive.
acceptați ceea ce nu puteți schimba, astfel vă veți reduce suferința. plângeți, dacă simți nevoia asta, în esența lacrimilor se scurge toată durerea și astfel vă eliberați de povara care vă apasă.
ar mai fi atâtea de spus! încercați să vă gândiți și la asta atunci când simțiți că nu vă puteți găsi locul în lume: nici un om nu s-a născut accidental. existența are nevoie de noi toți. fiecare suntem de neînlocuit.