Pagini

duminică, 17 aprilie 2011

iubire virtuala. exista?

ce pot "spune" despre mine...? sunt o adevarata scorpie, uneori. mai exact .. cand ma impiedic, in drumul meu spre nicaieri, de vreun indragostit virtual.. :)) stiti voi.. tipul acela care rastalmaceste fiecare cuvant, intelegandu-i anapoda sensul . de ex: in loc de " imi place de tine" el citeste " te iubesc" siii ... pac! e lovit brusc de un amor incredibil. mai presus de cuvinte, de oricare alt sentiment omenesc, din alta dimensiune, din basmul cutare.. in care e musai /neaparat nevoie ca cei prinsi in mrejele iubirii sa se apuce urgent sa-si traiasca fericirea impreuna pana la adanci batraneti si chiar dincolo de moarte!
o, Doamne! cand ai creat gradina edenului, ai uitat sa smulgi si buruienile. unde e un gradinar priceput cand ai nevoie de el...? detest sa ma apuc singura de treaba asta, nu e deloc placut, nici usor sa conving pe cineva ca traieste un vis care nu are nici o legatura cu realitatea. sa derulez deci banda tragi-comediei inapoi:
"esti sigur ca ma iubesti?" - "te iubesc" - " iti pot  demonstra ca te inseli" - "e imposibil" - "deloc. fii atent aici! toate conversatiile noastre virtuale sunt false. fiecare cuvant al meu. in viata reala sunt o persoana complet diferita de cea pe care am dezvaluit-o pe tastatura.chiar si poza nu e a mea. deci, pe cine iubesti?"  chiar sunt o scorpie, nu-i asa? a trebuit sa-l mint, in final... pentru a-l putea elibera de  sentiment ce mi se pare a fi ireal intr-o asemenea situatie.
nu exista iubiri virtuale. doar deformari ale realitatii. e incredibil de usor sa te amagesti pe tine dar si pe celalalt ca sunteti suflete pereche doar pentru ca cuvintele voastre se potrivesc la un moment dat. si care pot dezvalui o latura a ta ce nu exista de fapt. dar cuvintele acelea arata asa de frumos acolo, in privirea celui care le citeste! dezgolesc emotii fascinante pe care ai  dorit adesea  sa le simti si pe pielea ta.  dar cand ai ocazia asta, ce se intampla? "e mai frumos visul, raman cu el!"  partenerul tau de discutii virtuale poate sa fie in realitate frumos ca rupt din soare/a opta minunii a lumii de destept, dragalas si priceput in toate. dar nu e perfect, ca si cuvintele pe care le-ati schimbat intre voi.  cel/cea care isi cladeste un castel de vise cu ajutorul cartilor de joc (  da' ce grozav se potriveste comparatia asta aici!) e cu atat mai predispus sa sufere atunci cand realitatea dezamagitoare naruie din temelii ce s-a cladit cu atata speranta.
iubirea nu se ascunde in spatele monitorului, in umbra unor cuvinte frumoase. scoate-o la lumina, atinge-o.. numai asa iti poti da seama daca e reala.  altfel, iti faci singur rau.. irosind un timp care e posibil sa nu fie de partea ta .
hmm.. poate ca nu sunt chiar asa de rea, pana la urma! doar distrugatoare de visuri imposibile.  mi-e sila de mine insami. ce naiba m-a apucat sa insir atatea cuvinte fara nici un haz? hai sa dau vina pe astenia de primavara si... amintirile ce le-a adus o data cu ea. din alta viata/dimensiune/basm de adormit copii mari. si-am incalecat pe-o saaa.. :))

5 comentarii:

  1. un aspect interesant al vietii digitale...
    ..."distrugatoareo"...

    o zi buna!
    marius

    RăspundețiȘtergere
  2. salut!

    am de facut o mentiune...
    o "distrugatoare de visuri imposibile" face visele posibile..., iar asta nu trebuie sa te faca sa-ti fie "sila de tine insati". ar fi bine sa fi multumita. nu oricine are aceasta capacitate...

    o zi buna!
    marius

    RăspundețiȘtergere
  3. da, ai dreptate.. dar! ma intreb uneori daca nu sunt totusi prea dura in modul meu de exprimare...daca unii oameni cred asa de usor ca acest gen de iubire exista, cu atat mai mult sunt predispusi sa sufere de depresii severe. pentru cel care "doarme" in starea de trezie este foarte greu sa faca diferenta intre vis si realitate. si chiar daca reuseste sa isi dea seama de diferenta el/ea va prefera, in final, ceea ce suporta mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. deranjez? parerea mea : nu uita de latura iubirii virtuale fata de "creatiile" plasate pe net, literare, personale, fara frontiere ale imaginatiei... adica, iubirea nu se reduce doar la iubirea de persoane, clasica viata conjugala, nu mai zic de iubirea virtuala pentru voiaje, tatonari pentru gasirea vacantei perfecte...

    RăspundețiȘtergere
  5. nu deranjezi deloc! imi place comentariul tau, sunt de acord cu tine. sunt constienta ca exista si alte tipuri de iubire virtuala. pentru altii... parerea mea strict personala ramane totusi aceea ca nu exista iubiri virtuale. exista "imi place", "ma atrage", "sunt interesata" dar... iubirea.. e altceva.

    RăspundețiȘtergere