Pagini

sâmbătă, 4 februarie 2012

aiurea prin zapada

 mie imi place zapada. doar ca.. nu m-am asteptat sa fie asa de multa. e ca si cum iarna si-ar fi invitat toate verisoarele primare de la polul nord sa vina sa cotrobaie prin tara la noi. cauzand accidente stupide si alte orori de neimaginat. nici sa pasesc normal nu mai sunt in stare, de azi dimineata.. am mereu impresia ca patinez spre spitalul din apropiere. si in drum spre serviciu sunt nevoita sa aud cum urla nervii soferilor care nu s-au trezit prea devreme, desi cu noaptea in cap, ca sa faca ceva.. orice.. sa le porneasca odata blestematul ala de motor la masina! am observat cu stupoare ca unii prefera sa injure pe frantuzeste. eu m-am bucurat.. macar asa nu mai intineaza biata limba romaneasca care si-asa este destul de pocita venind din gurile celor care nu au invatat inca sa citeasca ori si sa scrie corect. ma astept ca pe maine sa aud injuraturi in limba eschimosilor. daca frigul  nu isi domoleste asprimea, oricum vom semana leit cu acestia. chiar ma gandesc, inca de pe acum, sa ma interesez unde se pot tine cursuri de pescuit la copca. caci vom fi prea infrigurati ca sa mai zburdam spre un amarat de abc dupa cele de-ale gurii. poate, cu ocazia asta.. se gandesc si vecinii ori/si vecinii vecinilor sa incingem un foc de tabara vesel si sprintar la care sa ne prajim pestele prins. asaa.. ca sa ne cunoastem un pic mai bine caci m-am saturat, zau.. sa dau binete la toti necunoscutii care pretind ca m-au vazut cel putin de doua pana acum si gata.. ne credem prieteni la catarama. sper, numa'.. sa nu apara si popa la binecuvantat pestele caci am o problema cu astia care se cred religiosi in ochii lumii si ei vor doar sa manance pe gratis inclusiv si vilele tricolore pe care si le ridica in ritm de ciuperca dupa ploaie..

m-a tampit de tot frigul asta.. insir numai aiureli. de fapt, sunt enervata. adica.. om de zapada am facut, ingeri in zapada la fel, cu fulgii de nea m-am intrecut in toate vitezele.. i-am si "cantarit", sucit pe toate partile..  cu bulgari m-am batut pana mi-au capitulat manusile... cu vantul ma cert insa de cateva zile, asta insista sa mai rataceasca pe-aici inghetand totul in calea lui. nu vrea sa plece si .. numai pace nu-i! dar, gata! ce-i prea mult strica. pana si copiii de sanie vor sa se strige piua. bietii de ei..

4 comentarii:

  1. Mi-a placut cum ai zis : "mi-au capitulat manusile" :) Dar la biata geaca, ea incaand bulgarii , te-ai gandit? :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. geaca incaseaza inca dar tot nu se preda. continuarea... in capitolul urmator - geaca bate gheata. :))

      Ștergere
  2. eu am rezolvat-o cu copca... pentr-o sticlă de răchie pot pescui în bazinul mare de la ştrand... de la ştrandul comunal...

    m

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fantastic! :)) ai o sticla de rachie de la mine daca ma inveti cum sa fac si eu asa. pare distractiv.

      Ștergere