Pagini

vineri, 23 decembrie 2011

despre bancuri cu blonde si nu numai...

  pregatirile pentru sarbatori nu mi-au luat asa de mult timp pe cat am crezut initial. poate doar.. gatitul mancarii.. sa ma fi pus pe jar, la un moment dat, caci nimic din ce faceam nu parea sa fie pe placul cuptorului. ba nu era destul de aspectuos.. parca ii mai trebuia o mirodenie. si era musai sa arate totul ca in poza din cartea mea magica de bucate! macar de craciun.. de asemenea.. stresul se accentua cu fiecare privire critica a celorlalti "bucatari", ma simteam ca un novice tamp care nu mai deosebeste sarea de piper. well.. ca sa nu se iste vreun al treilea razboi mondial.. a trebuit sa mai las si pe altul sa framante cutare aluat ori sa amestece cu lingura-n ciorba.  asaaa...  in caz ca nu reuseste ceva, sa fie si din vina lor! :))
  deci..   a fost o adevarata incantare sa stau in bucatarie, ieri. din boxele casetofonului urla cu maxim talent "I feel gooooood!!!" al magnificului J.Brown.. si altii aproape tot asa de talentati ca si el.. cei doi dragoni inghesuiti in cuptor parjoleau rapid  puiul umplut cu de toate pentru toti si altele, prin geamul intredeschis puteam auzi si o capra tipand isteric in sunete de zurgalai.. sau ce-or mai fost aia caci pareau cam surzi de-o ureche, etc.. a fost amuzant, uneori. pacat ca am uitat sa scot telefonul din priza. m-a deranjat intr-o ora din dimineata. si asta suna doar cand trebuie sa plec undeva.

   chiar.. n-aveam nici un chef sa-mi parasesc, fie si temporar, micul meu templu inmiresmat.. atunci! dar pe prietena ce m-a chemat in momentul acela nu am invatat inca cum sa o refuz. avea nevoie de ajutor cu bradul. se impotmolise in piata, inghetata si nervoasa.. caci cumparase unul prea mare si nu poate sa-l duca singura acasa.  ca, n-are cine altcineva sa o ajute. si, in plus.. nu i-au mai ramas bani de taxi. pretexte, evident. e genul.. pe care o dor mainile si daca ridica un ac!
  eu sunt saritoare, de felul meu, in tot felul de tampenii.. pentru toti istericii. deci nu mi-a fost extrem de greu sa-mi asez fundul intr-un maxi-taxi, cateva minute mai tarziu. ziua incepuse hazliu si aveam vaga impresie ca o sa continue in acelasi ritm. nu m-am inselat.
   in dreapta mea.. doua tinere se contraziceau pe tema bancurilor cu blonde. una dintre ele era blonda. nu m-am putut abtine sa nu zambesc usor, ascultandu-le. imediat am fost observata de.. blonda.
  "nu crezi ca am dreptate?" ma surprinde printr-o propozitie coerenta. "bancurile astea sunt facute de catre misogini care n-au de lucru altceva decat sa rada de femei."
  ..oare, am mentionat ca avea glasul miorlait si gesturi de sclifosita lui tati plin de bani..? :)) eu nu pot rezista la asa ceva.. mi-am amintit imediat un banc, stiu cu gramada. deci, ce-ar fi sa verific o teorie? i-a reusit poanta unui amic de-al meu, poate am si eu noroc..
  "fireste ca ai dreptate" am replicat, clipind nevinovat din gene. bancurile astea n-au nici un haz. oh, Doamne! ma insel eu ori este o pasare moarta zburand acolo sus???"
  ..ce credeti? m-au crezut amandoua. eram vreo 10 persoane in masina si doar ele doua s-au uitat curioase pe geam. barbatul din spatele meu s-a prefacut ca se ineaca cu tusea, fetita de langa el.. mai sa stranute si ea, orice.. numai sa nu-si inghita limba, de surprindere. eu am ramas calma, inclusiv in clipa imediat urmatoare cand si-au dat seama de gluma, domnisoarele cu pricina.
  "ok, suntem proaste!" o aud pe blonda.
  barbatul din spatele meu renunta la tuse si incepe sa hohoteasca isteric. in ciuda supararii celor doua.
  "a fost o gluma!" pun eu paie pe foc. "despre blonde. dar, de vreme ce prietena ta este roscata.. pot spune inca o data ca prostia n-are limite!"
  "bine ca esti tu desteapta!"
  okeeyy.. incep sa se oftice. nu-mi place, eu glumeam, doar. ce bine ca trebuie, vrand-nevrand, sa cobor la statia urmatoare! mai inainte ca privirile lor sa ma.. asasineze! :))
  well.. ajung in piata, ratacesc cu privirea peste tot cautandu-mi  prietena , o blonda naturala si ea. o zaresc  in timp ce-si flutura gratios mainile in aer. langa ea,  un brad de cel putin doi metri. o frumusete. totusi..  m-au durut mainile din cauza frumusetii asteia dupa ce am fost nevoita sa-l car, cica.. impreuna cu ea.. vreo doi km, pana la locuinta ei. unde.. distractia a continuat cu urcatul scarilor pana la etajul 5, caci nu mergea liftul. apoi, nu intra bradul pe usa.. dar nu din vina mea.. eu impingeam unde trebuie!!! :)) fireste ca n-am stat sa o ajut cu impodobitul, gatitul, s.a.m.d. cu toate ca eram implorata cu lacrimi, caci ea trebuia sa-si aranjeze parul, sa-si retuseze machiajul, manichiura, sa-si aleaga hainutele.. doar peste putin timp ii venea iubitul in vizita.
  "pai, bine.. mai, fata!" ma enervez eu dupa ce aud asa mare veste. "nu puteai sa-l suni pe el, sa te ajute?"
  si asta imi da apoi o replica care m-a lasat fara insistente:
  "ce vrei, sa-l obosesc inainte de preludiu si ce altceva o sa mai urmeze, precis???"
  sunt o fraiera. o blonda. degeaba am ras de tipele celelalte, eu sunt cap de lista ca subiect pentru bancuri stupide! nici macar un multumesc anemic n-am auzit pentru intreaga mea stradanie. trebuie sa invet cum sa o refuz, pana data viitoare.. neaparat!


  cand am ajuns in mult iubita mea bucatarie, am aflat, insa.. ca dragonii scuipasera prea multe flacari in cuptor, arzand pe o parte puiul acela asa de fotogenic.. apoi ciorba iesise prea grasa.. budinca se incapatana sa nu inghete in frigider, etc.. pana si J. Brown nu se mai simtea bine. tusea casetofonul, incurcandu-se in banda.. caprele cu zurgalai, probabil ca se impiedicasera intr-un loc caci nu se mai auzeau. ah, ce bine mi-a parut ca era obligatoriu sa schimb "meniul"! oricum, n-aveam altceva de facut, toata ziua.. 

7 comentarii:

  1. spor la bucătărit... şiiii struneşte-ţi dragonii...

    m

    RăspundețiȘtergere
  2. ehee.. mititei sunt dragonii mei de bucatarie dar ce flacara zace-n ei.. e fenomen rar intalnit! :))

    iti plac pozele... asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  3. una îmi pare cunoscută... nu ştiu de unde...
    apropo, ai observat că un dragon s-a camuflat sub formă de cremă şi a mânjit gura fetei...
    am o întrebare: ai gătit căţel la tavă??? mă interesează reţeta...

    spor la bucătărit... că vine şi revelionul...

    m

    RăspundețiȘtergere
  4. catel la tava??? :)) nuuuu... era vorba de un pui fotogenic, am tinut mult la el si tare rau mi-a parut cand s-a ars. si femeia din poza tocmai gusta putin din sangele unuia dintre dragoni.. :)) caci n-a fost cuminte...

    ce rau imi pare ca nu am apucat sa-ti gust cremesul, totusi.. se pare ca esti un bucatar mult mai bun decat mine.

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca o capra la tava era mai nimerita. :) Totusi, ai vazut de ce se face porc de craciun? :) Oricum, cred ca daca prietena ta va citi acest blog, o sa te ajute pe viitor sa nu o mai refuzi frumos.:)Sper totusi ca budinca a iesit super pana la urma. Cu ce era?

    RăspundețiȘtergere
  6. hellooo.. magic! te scrisesem deja pe lista disparutilor. :)) :))

    1. eu nu mananc capra la tava.
    2. carnea de porc a fost, este si va mai fi binevenita in meniul meu de craciun.
    3. prietena mea imi stie miorlaielile de genul asta pe dinafara. rade la ele.
    4. budinca de cirese si vanilie. cu piscoturi. frisca. sirop asortat..

    p.s. La multi ani, magic! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. pai, am vazut ca blogul meu nu mai este printre recomandarile tale de aici. :( Imi place cat de "punctuala" esti.1,2,3,4 :) Oricum, dupa acest mesaj am inceput sa inghit in sec.Frisca, sirop, cirese, ahhh.super combinatia.

    ps La Multi Ani si tie ! :)

    RăspundețiȘtergere