Pagini

miercuri, 23 noiembrie 2011

ganduri de seara



  imi place noaptea. sunt singura cu mine insami, gandurile pot vorbi fara teama de a fi auzite de altcineva. nu e nimeni langa mine ca sa le rastalmaceasca sensul. nu sunt nevoita sa suport priviri dezaprobatoare. nu-mi incatuseaza nimeni trupul intr-o stransoare fara sansa de evadare. si ma bucur in fiecare clipa de liniste...
  incet.. cuvintele se rostogolesc pe o bucata de hartie invizibila, dezvaluind emotii variate. uneori, ele se inghesuie unele intr-altele, alcatuind un curcubeu de sentimente ce ma zapaceste. oare chiar sunt ale mele..? si mi se par a fi superficiale, deci.. ma grabesc sa dau pagina, si alta... sunt atat de multe! ..in cautarea celei potrivite pentru a dezvalui ceea ce este ascuns. apoi, pierzandu-ma in detalii nesemnificative, imi scapa adevaratul sens, uit ce am vrut sa scriu. nimic nu mai pare a fi important. 




  "..luceafar de-argint/as vrea sa te simt/langa mine-aproape/in delir de soapte..." rostesc usor.. rugator. o stea micuta isi revarsa razele in odaia mea. mi-e draga, o vad in fiecare seara in acelasi loc.. insotindu-ma de fiecare data in cele mai frumoase vise. unde imbraca haina de om si rosteste cuvinte magice.. 
  "..umerii mei goi/sa-i saruti apoi../sub ploaie de vara/in umbra de seara.."


   
    tocmai mi-am dat seama ca n-am privit stelele cu cineva alaturi.. inlantuiti in tandretea unei imbratisari. fara a incerca sa imortalizam clipa, fara a ne spune nimic. doar sa stam imbratisati, asteptand sa cadem in vraja universului plin de mistere.. ce rau imi pare! sunt clipe fascinante, ca acestea care se pierd si nu le mai regasesti niciodata.




  doar de maini este nevoie pentru a imbratisa? poti imbratisa si cu o privire, ori doar cu inima, daca o mai simti vie. eu prefer, totusi, atingerea mainii. asa, pot sa simt bataile inimii celuilalt.. sa le numar, sa le compar.. cu ale mele. sa nu se mai auda nimic altceva decat inima care isi striga iubirea. astfel, pot avea impresia ca sunt una cu cel iubit. e o senzatie extraordinara.
  dar nu-mi amintesc sa fi imbratisat asa, decat in visele mele. e posibil sa ma insel, caci mi-am impus sa uit anumite clipe, acum mult timp.

 




  oare cand voi intelege totul asa cum a fost cu adevarat..? sa pot sa trec mai departe, astfel. sa pot spune ca clipa trecuta nu mai are nici o putere asupra mea, nu ma va trage mereu inspre ea.. reprosandu-mi slabiciunile.
  as vrea sa plec, purtandu-mi pasii pe strazi pustii. sa imbratisez in mine raceala vantului, sa ma ratacesc prin noianul de frunze muribunde.. nu vreau sa ma gaseasca nimeni. nu am nimic sa-i arat, sa-i spun. caci, cu tristetea nu ma pot lauda, nu ar interesa pe nimeni. mai ales pe cei mai puternici decat mine care au reusit sa uite cum e.
 

12 comentarii:

  1. Buna.
    M-am bucurat cand am vazut ca ai postat un nou subiect. E foarte bine ca nu ti-ai urmat ideea de a nu mai scrie, pentru ca pentru blog si in special pentru oamenii de pe blog, ar fi o mare pierdere. Si, am regasit din nou in randurile tale "magicul". Tine-o tot asa.
    O seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. ar fi o mare pierdere sa-mi citeasca tristetea din unele posturi? ha! daca spui tu...
    dar hai ca m-ai facut curioasa cu magia asta. care este a ta?

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos veşmânt... când "pe genunchi tu scrii o carte"...

    apropo, ce constelaţie se vede în imaginea 3?

    m

    RăspundețiȘtergere
  4. Transpunerea tristetii tale aici, in unele postari, consider ca este un mod de "descarcare" pentru tine. Dar tu, dai aceste descarcari o nuanta care , privita de cei care nu te cunosc, o pot considera defapt nu neaparat o expunere a sentimentelor tale, ci o interesanta viziune asupra vietii. De exemplu , in aceasta postare pe mine m-a impresionat felul cu ai descris sentimentul de iubire : " eu prefer atingerea mainii. asa, pot sa simt bataile inimii celuilalt.. sa le numar, sa le compar.. cu ale mele. sa nu se mai auda nimic altceva decat inima care isi striga iubirea. astfel, pot avea impresia ca sunt una cu cel iubit. e o senzatie extraordinara. " Sincer, am trait multe, am citit multe, dar nicio descriere a iubirii nu atinge profunzimea acestor randuri ale tale. Asa ca, nu pot decat sa-l felicit pe cel care-ti este sau iti va fi alaturi , pentru ca are langa el o asemenea persoana. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  5. marius, in imaginea trei am recunoscut doar carul mare.. ahh! nu le am cu constelatiile!!! :(

    RăspundețiȘtergere
  6. magic, ma bucur ca iti place cum scriu. din nefericire, viziunea mea asupra vietii nu a interesat pe acei care vroiam sa fie impresionati. deci, nu am reusit sa fac pe nimeni fericit doar prin cuvinte. iti multumesc, totusi..

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt deacord cu tine ca doar prin cuvinte nu vom reusi in viata. Trebuie ca acestea sa fie urmate de fapte prin care sa putem arata dragostea noastra, asa cum bine ai spus si tu : " eu prefer atingerea mainii. asa, pot sa simt bataile inimii celuilalt.." . Deci, nu trebuie doar sa-ti doresti, trebuie sa-i si iei mana in mana ta ca sa-i poti simti cu adevarat ceea ce simte, ceea ce traieste. Multi pe lumea asta zic multe, de aceea este bine sa te iei dupa fapte concrete nu dupa vorbele lor care te pot vraji, dar in spate ascund numai minciuna. De aceea este bine ca vorbele noastre catre cei dragi sa le insotim de un gest. Astfel ele vor fi amplificate la maxim. Gandeste-te ce frumos este sa zici "te iubesc" iar apoi sa-i dai un sarut si sa-l iei in brate in comparatie cu doar un banal "te iubesc" dupa care iti vezi de treaba ta. Deci, nu-i zi doar ca vrei sa-i simti bataile inimii, ci ia-i mana in mana ta si simte-le cu tot trupul tau.

    RăspundețiȘtergere
  8. dar sa revin la subiect.. e posibil sa fiu asa de cuprinsa de neincredere incat sa nu pot face aceste gesturi de care amintesti. dintotdeauna, reactia mea a depins de cea a partenerului. nu ma pot apropia astfel de un om care nu-mi impartaseste sentimentele. povestea vietii mele.. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. sii.. ca un post scriptum la cele scrise mai sus, adaug ca sunt incapabila sa simt iubire, frumusetea ei o regasesc acum doar in cuvinte. doar atat mai am de oferit. mai vrei sa-l feliciti pe cel care ar putea sa-mi fie alaturi, magic..?

    RăspundețiȘtergere
  10. mda...inteleg ca , probabil , ai iesit dintr-o relatie care te-a bulversat si ai nevoie de un timp ca "sa-ti lingi ranile". sincer, sunt un strain si nu doresc sa ma amestec in viata ta. de aceea mai bine opresc aici comentariile, pentru ca nu doresc sa ranesc pe nimeni. in viitor vreau sa-ti zic, iar acest viitor este nedefinit, el putand insemna o zi, o luna, un an, 10 ani,...., sigur vei gasi pe cineva , magic, pe care eu acum il felicit. si, stop acest subiect. scuze daca daca am atins din nestiinta , o coarda sensibila. din pacate nu sunt chirurg, chit ca mi-ar fi placut. O seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) magic, nu ranesti pe nimeni. nu sunt sensibila. o seara frumoasa si tie..

    RăspundețiȘtergere