Pagini

luni, 16 ianuarie 2012

proteste, protestatari..

  zilele acestea sunt nebunatice, nu gluma.. pretutindeni aud, fie ca vreau ori nu, parerea cuiva despre politica actuala. despre of si vai si-amarul din viata protestatarilor care nu mai stiu cum sa-si strige furia celor care nu vor sa o auda.  instigari la violenta fizica sunt destule, caci.. nu stiu cum altcumva sa atraga atentia asupra dorintelor lor. a caror implinire o asteapta de o viata intreaga.  inboxul meu e plin de mesaje de la martorii acestor evenimente suparatoare care au avut loc pe strada, zilele acestea. din mai multe orase. si fiecare descrie experiente ce ma pun pe ganduri.. 
  totusi.. violenta este infricosatoare. am aflat despre masini vandalizate, statii de autobuz distruse, bombe fumigene, pietre aruncate mai mult la intamplare, cetateni pasnici opriti pe strada si siliti sa protesteze o data cu aceia care nu au invatat inca sa-si controleze furia, jandarmi care lovesc in dreapta si in stanga, nemaitinand cont daca cel lovit merita sa o incaseze ori nu. totusi.. jandarmii isi fac doar datoria, sunt platiti ca sa mentina linistea publica. si nu mi se pare drept ca orisicare protestatar sa-mi vandalizeze masina doar pentru ca e al naibii de frig afara si se impune un foc de tabara, asa atrage si atentia asupra lui, isi mai potoleste  si un pic din furie.. nu sunt de acord nici cu jafurile asupra persoanelor care se nimeresc pe strada aceea si care.. doar din simplul motiv ca sunt bine imbracate de la firma de renume cutare.. sa fie deposedate de bunurile lor deoarece precis fac parte din categoria celor care si-au bagat mana in buzunarul lui cutarica care acum moare de foame.. nu apreciez nici pe aceia care silesc acei simpli trecatori sa arunce cu pietre in oricare nu e de acord cu ideile lor, ori mai grav.. sa incaseze ei pietrele acelea. mi se pare aberant si sa distrugi vitrinele magazinelor doar pentru ca asa se face la miting, ce vina au proprietarii magazinelor acelea? mai, dar cand o sa reusim  sa trecem de barierele primitivismului??? si astea le stiu de la aceia care le-au trait pe propria piele. nu din "buricul" gandirii mele, caci eu am stat acasa. de ce sa accept in mine spiritul asta tampit de turma?
  .. alte tari au incasat-o mai rau ca noi. au incasat ditamai falimentul din cauza unor politicieni care habar nu au avut cum sa faca sa mearga totul bine. cetatenii tarilor acelea  au mult mai multe motive decat noi ca sa iasa in strada  sa protesteze, sa isi doreasca o schimbare in conducere. ok, nici noi nu o ducem bine.. sunt de acord. insa.. violenta aratata pe strazi, zilele acestea a fost exagerata. caci.. asa nenorociti cum suntem, inca putem sa supravietuim. pana trece criza asta ce a distrus visurile atator oameni din alte regiuni ale lumii. dar nevoia de comoditate, ba chiar de lux este mare.. si sunt o gramada de oameni aici, in tara asta, simpli cetateni, care nu vor sa invete carte, nu vor sa munceasca cinstit. ci vor sa primeasca totul de-a gata fara a face nici cel mai mic efort. din acestia au fost cu gramada pe strazi, zilele acestea. amestecandu-se printre aceia care intr-adevar ar merita o schimbare in bine. si tot ei au instigat la violenta, ei au fost cei mai furiosi.
  nu o sa avem nici o revolutie anul acesta. nu suntem indeajuns de inteligenti pentru asta. prin urmare, nu o sa se schimbe nimic in bine.

4 comentarii:

  1. oamenii au ajuns la capatul rabdarii si mi se pare normal ceea ce se intampla in aceste zile. Dar totusi, una a fost revolutia din 89 si alta "aburelile" astea de acum. Acum pot sa-si dea seama cei care n-au facut-o inca , ca acea revolutie a fost condusa si pregatita din timp, ca nu a fost ceva spontan. Adevarul este ca nu suntem departe ca si nivel de trai de acele vremuri , dar daca doar tipam in strada ca disperatii, nu o sa reusim niciodata sa obtinem ceva. Parca ii si vad pe Base cu clica lui cum stau la tv cu un whisky in fata si zic : "lasa ca vine ora 12 si pleaca toti acasa ca maine merg la servici; si uite asa fraierii astia tipa la poarta, pe noi ne doare-n cur si am mai castigat o zi in fotoliile noastre calde" . Sa traiti bine ! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "everybody wants happiness, nobody wants pain.. but you can't have a rainbow without a little rain." :)

      ce pacat, totusi.. ca putem atrage atentia asupra dorintelor noastre doar prin manifestari de genul acesta. si ar fi foarte trist sa fi facut tot circul asta pentru nimic. vom trai si vom vedea.. magic.

      Ștergere
    2. ...luminita de la capatul tunelului. :) Asta daca nu am orbit de tot.:)

      Ștergere